Bezpieczeńtwo

prezent

Dzisiejsza technologia pozwala nam o wiele lepiej chronić nasze dzieci – niż było to kiedyś możliwe. Dzisiaj większość maluchów posiada swoje telefony. Możemy więc w każdym momencie zadzwonić do dziecka i sprawdzić, czy wszystko jest ok. Na rynku dostępne są też smart-zegarki, które są tak zaprogramowane – że mogą nam wskazywać dokładną lokalizację dziecka, możemy na nie zadzwonić, możemy ustawić obszar, poza który nasze dziecko nie powinno wychodzić – i jeśli jednak wyjdzie – dostaniemy odpowiednie powiadomienie na swój telefon. Możemy więc o wiele bardziej kontrolować ruchy naszych dzieci – nawet jeśli chodzą już do szkoły. Dla mnie to fenomenalne rozwiązania – należy tylko pamiętać o zdrowym podejściu do tematu – żeby nie przesadzić w żadnym momencie z ilością kontroli. Bo o to nie trudno – a chyba sami pamiętacie z własnego dzieciństwa – jak wkurzające było – kiedy rodzice chcieli o nas wiedzieć wszystko!