Reklama źródłem informacji

tie-690084_1280

Zwykle lubię odpoczywać w ciszy. A jeśli mam już energię, wolę ją spożytkować na wyjście chociażby na spacer niż męczenie moich oczu przed telewizorem. Była jednak sobota i zapowiadali mój ulubiony film, więc tym razem zostałam w domu. Oczywiście po kilku minutach seansu już pojawił się pierwszy blok reklamowy. Wykorzystałam jednak ten czas na przygotowanie sobie popcornu. Nie zamierzałam zbędnie oglądać reklam. Następnie niestety nastąpiły znacznie szybciej niż myślałam, co mnie nieco zirytowało. Już zamierzałam w ogóle wyłączyć telewizor, bo i ochota na film mi przeszła, gdy zaczęli reklamować usługi ocieplania poddaszy i piankę termoizolacyjną http://www.thermano.eu/. Od razu chwyciłam za telefon i zadzwoniłam do znajomego, ponieważ wiedziałam, że szukał kogoś do wykonania docieplenia u siebie w domu. Reklamowali piankę pir, ponoć znacznie lepszą niż wełna mineralna. Przy okazji trochę pogadaliśmy i wróciłam już nieco bardziej spokojna do mojego filmu. Kilka tygodni później znajomy radośnie oznajmił mi, że gdyby nie ja, a właściwie ta reklama, dokonałby złego wyboru.